Vem bär skulden?

Vem bär skulden till en våldtäkt? Den som våldtas? Hemska tanke - men fler tycks tänka i de banorna enligt Aftonbladet debatt...

"28 procent av Sveriges unga kvinnor tycker att de själva kan ha skuld i om de blir våldtagna. En tjej kan vara ”medskyldig” till våldtäkten om hon exempelvis varit full, haft utmanande klädsel eller är flirtig som person."

"Visst kan min tajta klänning signalera ”Kolla här vad sexig jag är!”. Och visst kan mina blickar säga ”I kväll vill jag ha sex”. Men inga kläder eller blickar i världen säger ”Hej, kom och ha sex med mig mot min vilja!”, eller ”Varsågod, utnyttja mig gärna när jag har däckat!”. "

Vi måste straffa dem som våldtar - inte de som våldtas! När samhället börjar lägga skulden på offret - då är vi illa ute...

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-12-15 kl.12:05
Taggar: våldtäkt
Kategorier: Samhället
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed