Höga elpriser

En torr höst? Ja, då kan vi få skyhöga elpriser. Redan under sommaren har priserna på el stigit rejält, och om vi har otur så kan de alltså stiga ännu mer. Det finns inget som visar på att trenden skulle vända, åtminstone inte på flera år framöver. Andra bovar som ligger bakom ökningen av elpriserna är skenande priser på olja och kol, men även utsläppsrätter och elcertifikat påverkar. "Av dagens elpris är ungefär 18 till 19 öre utsläppsrätter", säger Per Thorin, chef för Vattenfall privatkunder till Aftonbladet.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-08-28 kl.13:32
Taggar: el, elpriser, elpris, elbolag, olja, kol, utsläppsrätt, elcertifikat
Kategorier: Samhället
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Flygbolagen överbokar

Jag har flugit många gånger, men aldrig råkat ut för att inte få åka med på grund av överbokning. Faktum är att jag inte hade någon aning om att nästan alla flygbolag överbokar sina flighter för att undvika tomma stolar. Bra om man tänker miljömässigt (även om flyg inte är bra alls för miljön), men de gånger som situationen uppstår att alla faktiskt vill komma med sitt flyg har ju flygbolagen stora problem... Självklart kan man, åtminstone på SAS, köpa sig fri med en så kallad Economy Flex eller Business, där man betalar lite extra för att bli garanterad en plats. Har du inte råd kan du missa ditt flyg - även om det är viktigt. Först frågar bolagen efter frivilliga, men om inga frivilliga finns är det lite oklart vilka som blir utan. I fallet med KLM (artikeln i Aftonbladet) var det de med billigast biljetter som skulle fått vänta, även om de var bokade över ett halvår i förväg till kampanjpriser satta av KLM själva.

Just nu värderat 3.0 av 2 människor

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-08-27 kl.13:28
Taggar: flyg, flygbolag, sas, klm, flygresa
Kategorier: Samhället
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Eko-dildo

Nu har det ekologiska tänket nått även till erotikbranschen, för nu är den här - eko-dildon! Sexleksaker ska inte vara något hälso- och miljöhot, utan tillverkas numera i trä, keramik, glas och silikon. Det du ska se upp med om du ska införskaffa en sexleksak är ämnen som kallas för ftalater (det som gör dildon mjuk). De har sedan länge varit förbjudna inom EU när det gäller nappar och andra saker som kommer i kontakt med känsliga slemhinnor. Nu ska även sexleksakerna regleras. Ylva Franzén kommenterar: "Generellt så har det kommit mycket nytt inom design när det gäller dildos och vibratorer. Det är stilrent och exklusivt, och det kommer mer och mer hjälpmedel som riktar sig till män."

Just nu värderat 3.0 av 2 människor

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-08-21 kl.16:23
Taggar: dildo, sexleksaker, ftalater, eu, vibrator, hjälpmedel
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Blåbär & choklad

Härligt! Äntligen något för de sötsugna. Mörk choklad (helst över 70%) och blåbär är rena hälsokuren. Visst har ni hört det förut? Att mörk choklad är bra för kroppen? Det har i alla fall jag. Däremot visste jag inte att den dessutom skyddar mot diabetes och motverkar övervikt! Liknande studier har gjorts på blåbär och även där är resultaten positiva. Låter som en medicin helt i min smak.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-08-18 kl.16:14
Taggar: blåbär, choklad, hälsokur, diabetes, övervikt, medicin
Kategorier: Livsmedel
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Förbannelse att vara smal

Många av oss kan nog knappt förstå rubriken på det här inlägget, men Aftonbladets läsare är upprörda och menar att det inte alls är roligt att vara smal. Aftonbladet skrev nyligen en artikel om att många smala personer blir pikade för sin vikt, och detta trots att de varken är sjuka eller ohälsosamma. Det är jobbigt att ständigt få höra att man gott kan ta den sista bullen, eller äta lite mer. Det är inte bara lyxigt att kunna äta vad som helst, det blir till slut väldigt tröttsamt att aldrig bli trodd fast man har god aptit, menar flera tjejer i artikeln.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-08-15 kl.15:30
Taggar: smal, vikt
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed