Mjölk i kaffet?

Det är långt ifrån säkert att du får mjölk i kaffet från automaten, även om det står så på knappen. Många använder whitener – som kan användas för att tvätta kläder. Aftonbladet skriver om hur bland andra Selecta använder en så kallad whitener i sina automater. Whitener är ett pulver som innehåller billigt fett, vitt färgmedel– och fettlösningsmedel som man kan tvätta kläder med (!). Att det finns alternativ med "mjölk" i automaterna behöver alltså inte alls betyda att det är mjölk som levereras. Ingen av tillsatserna har visat sig vara farlig, men fettet brukar vara billigaste sorten kokosfett som leder till åderförkalkning. Det skulle se ut som äckliga grå klumpar i kaffet utan det vita färgämnet och fettlösningsmedlet, säger miljödebattören Björn Gillberg.

Läs mer

Just nu värderat 2.0 av 1 människor

 • Currently 2/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-07-22 kl.09:01
Taggar: mjölk, whitener, kaffemjölk, kokosfett, åderförkalkning, fettlösningsmedel, selecta, färgmedel
Kategorier: Livsmedel
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Alkoholproblem

Aftonbladet presenterar en artikel om rattfylla i och utanför Sverige. Enligt den är Gotlänningarna fullast med 2,35% (procent av de testade) och Jönköping hamnar längst ner med 0,19%. Stockholmarna hamnade tvåa med 1,39% och näst bäst (lägst) var Västerbotten med 0,33%. I Europa "vann" Moldavien solklart med 19,4% (nästan var femte person), och på andra plats kom Schweiz med 6,6%. Duktigast var norrmännen som bara fick 0,2%, och näst bäst (lägst) var Sverige med 0,6%. Bra jobbat! Se nu bara till att vi får ner det till 0%...

Läs hela listan på Aftonbladet!

Just nu värderat 3.0 av 2 människor

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-07-18 kl.16:08
Taggar: alkohol, alkoholproblem, rattfylla
Kategorier: Samhället
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed