Utbildning för professionella terapihundar

Forskning visar att människor som får klappa en hund kan hantera både ångest och stress bättre. Hundarna minskar depressioner och sägs även kunna sänka kolesterolhalten och blodtrycket. Det finns alltså hundar som utbildas till professionella besöks- och terapihundar för att jobba på skolor, sjukhus och fängelser. I dag finns ett fåtal certifierade besöks- och terapihundar. Men de ska bli fler, och artikelns Peppar och Nemo är två av dem. På utbildningen lär sig hundarna hur de ska ta kontakt med olika typer av människor, i olika situationer och miljöer på ett bra sätt, samt att de lär sig tåla stress. Hösten 2009 är Peppar och Nemo och de sex andra hundarna på kursen färdigutbildade, certifierade och redo att göra professionella terapibesök.

Ytterligare ett fantastiskt exempel på vad hundar kan användas till!

Just nu värderat 4.0 av 3 människor

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-30 kl.14:54
Taggar: hundar, terapihundar, ångest, stress, depressioner, kolesterolhalt, blodtryck, besökshundar, terapibesök
Kategorier: Själen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

För hög fetthalt i livsmedel

Nu när en stor del av samhället jagar fettprocent och kalorier är DN:s listning över produkter med för hög fetthalt intressant läsning. För jäkligt att man inte kan lita på det som anges i innehållsdeklarationen, men hade vi verkligen trott det från början?

Värst på listan är Ohojs glassås med chokladsmak som har hela 92 (!) % högre fetthalt än angivet. För att nämna några personliga favoriter: Brago (Göteborgskex) +47%, Mandelkubb (Hägges) +42,7%, Ballerina (Göteborgskex) +31,3%, Digestivekex (Mc Vities) +26,1%, Singoalla (Göteborgskex) +16,8%, Micropopcorn (OLW) +13,2% och Kexchoklad (Cloetta) +5%. Jag får överge mina micropopcorn från OLW till förmån för Micropopcorn (prod i USA) ICA -3%!

Även grillkorvarna har fått sina fiskar (!) varma. Det är skrämmande hur stor, eller rättare sagt liten, andel av korven som faktiskt är korv (kött)! Bäst är Sibyllas grillkorv med vitlök och örter 89% och tvåa kom Dulanos grillkorv med 88% Sämst i testet var Enebackens grillkorv, Hemköps Hot dogs och Änglamarks grillkorv som alla innehöll mer vatten än kött...

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Snacka om roll over

En filippinsk färja slog runt i lördags kväll, och det saknas fortfarande över 700 personer ur den 800 personer stora passagerartruppen. 32 personer har hittills överlevt...

Princess of the Stars var på väg från huvudstaden Manila till ön Cebu när olyckan i inträffade några kilometer utanför San Fernando i provinsen Romblon i centrala Filippinerna. När färjan på söndagen nåddes av räddningsmanskap låg den upp och ned, med bara kölen över vattenytan. Bara tre passagerare och en besättningsman hade hittats vid liv, men tidigt på måndagen hittades ytterligare personer. Kustbevakningen och marinen kunde inte nå fartyget under natten, på grund av de höga vågorna.

Tyfonen Fengshen drog fram över centrala och östra Filippinerna under lördagen och lämnade ett spår av förödelse och minst 229 döda efter sig, utöver offren för färjeolyckan. 598 personer saknas också och befaras vara döda.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-23 kl.14:03
Taggar: filippinerna, färja, princess of the stars, manila, cebu, san fernando, romblon, tyfon, fengshen
Kategorier: Utlandet
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Nedbantad stjärna

Operastjärnan Deborah Voigt återvänder till titelrollen i Richard Strauss "Ariadne på Naxos" drygt 50 kilo lättare. För fyra år sedan sparkades hon av Londons Royal Opera house med motiveringen att hon inte kom i den svarta klänning som rollen krävde, skriver DN.
En upprörd sångerska sa då "Attityden mot överviktiga personer är den sista bastionen i samhället där öppen diskriminering förekommer".

Nu har hon alltså opererats och säger "Det är härligt att kunna spela de söta flickornas roll". Vad hände med attityden mot överviktiga personer!?

Just nu värderat 3.7 av 3 människor

 • Currently 3,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-19 kl.13:35
Taggar: operastjärna, deborah voigt, övervikt, diskriminering
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (1) | Post RSSRSS comment feed

Pissnödigt

Allt fler får böter för att de kissar på gator och torg. Bara i Västra Götaland har nästan 1 200 personer fått böter de senaste två åren. På fem år har antalet anmälningar tredubblats i länet. En anledning till ökningen kan vara att polisen nu slipper utreda brottet och kan ge böter på plats om kissaren erkänner. Äntligen kanske det blir lite ordning på det där förbaskade pissandet på offentliga platser! Det är ju superäckligt att behöva kliva omkring i andras piss, för att inte tala om att se folk dra ner gylfen/byxorna och stå/sitta där som om det vore det självklaraste i världen. Det finns toaletter av en orsak!

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-18 kl.11:40
Taggar: böter, urinering, toaletter
Kategorier: Samhället
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Snarkning kan vara farligt

Snarkning är ofarligt, såtillvida du inte har andningsuppehåll också! Har du det kan hjärta och kärl ta skada, och många är drabbade utan att veta om det... Lever man ensam kan det vara svårt att upptäcka. Men om man ofta somnar dagtid, t ex på en föreläsning eller framför tv:n, då kan det vara en varningssignal. Likaså om man vaknar och känner sig tung i huvudet, kanske har lite huvudvärk eller är torr i halsen. Och normalt ska man inte vara trött på morgonen när man vaknar. Läs mer

Just nu värderat 2.0 av 1 människor

 • Currently 2/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-16 kl.16:26
Taggar: snarkning, andningsuppehåll, morgontrött
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Skön vitamin

En amerikansk studie visar på sambandet mellan D-vitamin och hjärtinfarkt. Sedan tidigare har bristen på D-vitamin kopplats till bland annat benskörhet och vissa cancersjukdomar, men nu är det alltså på tapeten att risken för hjärtinfarkt halveras när halten av D-vitamin fördubblas i blodet. Den viktigaste källan till D-vitamin är solen, så nu får vi äntligen en positiv anledning att vistas mer i solen! Var dock försiktig och smörj in dig som vanligt.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-12 kl.08:28
Taggar: d-vitamin, vitaminer, hjärtinfarkt, benskörhet, sol
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Stress

Stressa lagom och bli en frisk människa. Forskaren Dan Hasson menar att stress handlar om ett positivt livstempo som medför att vi slipper känna leda och understimulans. Lagom mycket stress förbättrar hälsan och prestationsförmågan och stärker kroppen, men det gäller att hålla koll så hastigheten så att den inte går överstyr. Man måste lära sig varva ner mellan de intensiva passen i vardagen.

För mig är problemet ordet "lagom". Det där svenska ordet som är så svårt att sätta fingret på vad det egentligen betyder. Inte för mycket och inte för lite - alldeles lagom. Så stressa lagom, vad det nu innebär för dig!

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-11 kl.09:28
Taggar: stress
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Spara på antibiotikan

Allt fler läkare skriver ut antibiotika - trots varningar. DN skriver om den ökade användningen av antibiotika, vilket enligt en överläkare på Smittskyddsinstitutet kommer att leda till att folk dör i allt större omfattning av antibiotikaresistens. Och det inom bara några år. Värst drabbade blir de som är svårt sjuka i cancer, har genomgått transplantationer eller har svåra infektioner. Enligt WHO är resistens mot antibiotika ett av de allvarligaste hoten mot folkhälsan, och det som oroar de svenska forskarna mest är resistens mot ESBL - en vanlig tarmbakterie som nu har lärt sig att stå emot de mest använda medicinerna mot olika infektioner.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-10 kl.16:06
Taggar: antibiotika, antibiotikaresistens, cancer, transplantationer, who, smittskyddsinstitutet, esbl
Kategorier: Medicin
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed

Flopp!

Jag har fått vatten på min kvarn! Nu varnar forskarna för att det kan vara farligt med flip-flops. "De som går i dåligt konstruerade flip-flops kan dra på sig smärtsamma besvär i hålfoten, seninflammationer och stukade anklar." Jajamen, det är vad jag har sagt hela tiden.

MBT-sandaler är flipp för fötterna!

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Postat av: Miss Gravedigger
Datum: 2008-06-09 kl.09:19
Taggar: flip-flop, mbt, sandaler, skor
Kategorier: Kroppen
Actions: E-mail | Kick it! | DZone it! | del.icio.us
Information: Kommentarer (0) | Post RSSRSS comment feed